herplaatsingsregels

In geval van Herplaatsing, om welke reden dan ook, gelden de volgende regels.

Het is NOOIT TOEGESTAAN uw hond

 • zelf te herplaatsen
 • af te staan aan derden ( andere mensen )
 • onder te brengen in een asiel.
 • In te slapen

Zie hiervoor ook het contract.

1. Wij hebben vrijwel altijd een wachtlijst, wat betekent dat de hond niet altijd direct terug kan.
Zalikas zal altijd proberen om binnen 21 dagen een passende oplossing aan te dragen voor beide partijen. (dit betekent niet dat de hond na 21 dagen terug naar Zalikas kan)

2. In het belang van de hond is bijna altijd de voorkeur dat uw hond bij u thuis verblijft totdat een nieuw baasje gevonden is, tenzij er vanuit Zalikas wordt geadviseerd om de hond ivm eventuele training terug te plaatsen bij Zalikas.
Voor gedragsproblemen geld dat er in bijna alle gevallen eerst een huisbezoek volgt door iemand met verstand van gedrag, waarna word geadviseerd wat het beste is voor de hond.

3. Indien er een nieuw baas gevonden wordt, zal de voorselectie gedaan worden door Zalikas.
Nieuwe baasjes moeten eerst op www.zalikas.nl een intake formulier invullen voor ze in aanmerking kunnen komen voor de hond.
Er wordt na overleg een afspraak gemaakt met de nieuwe eigenaar.
Dit kan eventueel na overleg bij mensen thuis, maar er zal altijd een afspraak worden gemaakt waar wij de nieuwe mensen en de hond ontmoeten, dat zal in de meeste gevallen in Loerbeek zijn

4. Indien uw hond terug komt in opvang bij Zalikas is het belangrijk dat u een VacciCheck (titeren) bij uw hond laat uitvoeren door de dierenarts.
Uw hond moet voldoende beschermd zijn tegen Parvo en Distemper.
ALLEEN een uitslag van de titer wordt geaccepteerd, niet de opmerking van de dierenarts: “hij is geënt op …., en dus voldoende beschermd”.

Het beste kunt u een foto sturen van het paspoort met daarin de uitslag van de VacciCheck, met op de foto ook duidelijk het paspoortnummer.

Als u uw hond brengt of er komt een plaatsing, verwachten wij dat u ook zijn halsband/tuig, riem, kleed, bench, voerbakken en speeltjes meegeeft om daarmee de overgang makkelijker te maken voor de hond, uiteraard ook het paspoort.

 

Als de situatie op moment van aanmelden van de herplaatsing echt niet houdbaar meer is, zijn hier onze andere mogelijkheden:

Er zijn kosten aan verbonden, mocht uw hond vanuit Loerbeek herplaatst worden of van uit een opvang gezin.

 • De bijdrage voor de verzorging, voeding en (her) training bedraagt eenmalig € 200,-
  De wachtlijst voor deze plekken is bijna altijd vol en kan dus enige tijd duren.
 • Afhankelijk van de spoed plaatsingsruimte kan er een spoed opvang gedaan worden (hiervoor zijn maar 2 plekken bij 2 verschillende opvangplekken die betaald ons ondersteunen)
  De (eenmalige) bijdrage hiervoor is op aanvraag. Dit betekent dat uw hond als er plek is, op zeer korte termijn opgevangen kan worden.
 • Wordt uw hond vanuit uw huis herplaatst dan zijn daar geen kosten aan verbonden.
  Echter dit geldt niet voor de honden die worden herplaatst ivm gedragsproblemen, daarbij zal er eerst een gedragstherapeuten bij u thuis komen om te kijken wat
  1 de problemen zijn, hoe het gedrag van de hond is en wat voor soort nieuw thuis er gezocht moet worden voor de hond.
  2 wat de beste oplossing is op moment voor zowel eigenaren als de hond.
 • Indien beide herplaats plaatsen bezet zijn en bestaat ook eventueel de optie om de hond in 1 van de bij ons aangesloten Pensions tijdelijk te plaatsen, de kosten hiervoor zijn gemiddeld ca 15,-  per dag exc voer totdat er een plek vrij is bij ons.