Luna (Lina)

Via marktplaats was ik me aan het oriënteren op een hondje. Dat ik een hond wilde was overduidelijk. Maar wat voor een en waar vandaan had ik nog niet besloten.
En daar kwam dan de advertentie voorbij.. Een lieve kleine blonde pup genaamd Naomi. Na de foto’s en beschrijving stond een link naar zalikas.nl. Daar heb ik eens goed rond gekeken. Vooral ook ingelezen, want een hondje uit het buitenland adopteren.. Is dat wel veilig? Is dat wel goed geregeld, en zijn die honden dan niet getraumatiseerd?

Mijn interesse was gewekt,via de site heb ik een intake formulier ingevuld. Voor Naomi dus in eerste instantie. Ondertussen had ik al contact met Danielle, en nadat zij mijn intake formulier had ontvangen hebben we een afspraak gemaakt. Ik had me nog zo voorgenomen; ik ga alleen kijken en er dan nog eens goed over nadenken. Die bewuste zaterdag was het zover, ik ging samen met mijn ouders kijken. In Loerbeek aangekomen bij de opvang wachtten Danielle en wel 30 enthousiaste honden (voornamelijk pups) ons op. Op dat moment liepen alle honden gezamenlijk buiten in een grote omheinde tuin. Samen met Danielle zijn we de tuin in gegaan, door de meeste honden werden we enthousiast begroet. Naomi, het hondje waar ik op de site voor was gevallen was erg schuw, en bang.

Met veel geduld en wat hulp van Danielle hebben we Naomi even van dichterbij kunnen zien en begroeten. Maar ondertussen was daar Lina (nu Luna). Die bleef al die tijd enthousiast om ons heen drentelen. Ging bij ons zitten. Het was alsof Luna ons uit koos. Na even goed te hebben nagedacht en te hebben geluisterd naar mijn gevoel ging ik toch voor de knappe onbezonnen Luna. Toen was het tijd om het papierwerk te regelen. Zo heb ik een adoptie formulier ingevuld met mijn gegevens, en een formulier met voorwaarden getekend. Ik kreeg Luna haar paspoort direct mee. Waarin netjes de entingen, ontwormingskuur en ook de sterilisatie werden vermeld. Luna was ook al gechipt. Deze heb ik thuis eenvoudig via internet kunnen registeren. En voor ik het wist zat ik in de auto met een lief klein zacht hoopje hond naast me. Het is wel aan te raden een oude deken, of iets wat vies mag worden in je auto te leggen. Luna was wagenziek geworden van de lange autorit.

De eerste dagen heeft Luna veel geslapen, en dan vooral bij mij op schoot. Heerlijk! Vanaf het begin heb ik Luna aangeleerd dat ze ’s nachts in haar bench slaapt. De eerste avonden piepte ze zo’n 10 min, daarna was het stil. Ook heb ik Luna vrij snel laten wennen aan alleen zijn, dit wel rustig opgebouwd. Binnen twee weken heb ik van zalikas nog een informatie mail gehad. Hierin staat onder andere waar de chip te registeren, informatie over de anti wormen kuur etc. Ik heb het als prettig ervaren dat ik altijd met vragen terecht kon/kan bij Danielle. Inmiddels heb ik Luna alweer bijna 2 maanden. Alsof ze er altijd al is geweest! Luna is sociaal naar andere honden en mensen,  groeit goed en is druk met wisselen van haar tandjes.

Shirley Evers

Luna-04 Luna-01 Luna-09 Luna-05 Luna-06 Luna-07 Luna-08 Luna-02 Luna-03