Jim

We hebben Jim op vorig jaar 2de paasdag ontmoet bij Zalikas. We hebben hem uitgekozen, omdat hij een beetje op de achtergrond bleef. Hij werd ons ook aangeraden door Zalikas, omdat wij ook  speciaal een hond wilden voor onze zoon met autisme.  Hij was toen een half jaar oud en vanaf januari hier in Nederland.

Hij is geboren in Spanje samen met zijn broertje gewoon op straat. Hij is al na 3 weken bij de moeder weg gehaald en in de opvang gekomen in Spanje. Daarna dus samen met zijn broertje naar Nederland verhuisd.  Dus al heel wat meegemaakt in zijn korte leventje.

We hebben hem nu alweer ruim een jaar en hij heeft al heel wat geleerd. Ik weet nog goed dat we de eerste keer gingen wandelen met hem, nou alles vond hij spannend. En hij wou steeds weglopen, dus je moest hem steeds in de gaten houden. Maar na wat lessen gevolgd te hebben bij een hondencursus gaat het steeds beter. Weglopen doet hij niet meer, hij heeft zijn plekje bij ons gevonden.

Binnen is het een super lieve,vrolijke en aanhankelijke hond die dan ook goed luistert. Het enige wat hij moeilijk blijft vinden is als er mensen komen ( vooral mannen) dan blijft hij blaffen.

Maar buiten luistert hij minder goed, er zit erg veel jacht in. Maar ook met andere honden vind hij vaak spannend. Hij is dan erg onzeker en weet niet zo goed wat hij dan moet doen. Maar goed het gaat steeds beter en hij is nog jong. Al met al is het een lieve, gevoelige, vrolijke en zeer pientere hond.

Ook onze zoon is erg blij met hem, hij voelt zich met Jim veel veiliger. En hij kan ook zijn gevoelens uiten bij hem wat voor hem heel goed is.

Wij zijn blij dat we hem een fijn tehuis hebben kunnen geven.

Fam. Pennings

Jim-04 Jim-05 Jim-01 Jim-02 Jim-03