Holly

We hebben lang getwijfeld of we een hond zouden nemen. We werkten allebei, wonen op een flat en ik studeer nog.
Is het wel handig, is het wel eerlijk tegenover de hond, kunnen we het wel betalen. Twee jaar hebben we getwijfeld en toen toch eindelijk de knoop doorgehakt. Ik ben minder gaan werken, zodat ze niet te lang alleen thuis zou hoeven zijn en ging opzoek naar een hondje. Wij wilden absoluut een pup, want al die horror verhalen over honden uit asiels enzo, nee dat ging ons niet gebeuren. Als je een pup uit het nest haalt is het je eigen schuld als er iets mis is! Zo dachten wij.
Dagenlang heb ik het internet afgestruind. Prachtig honden kwamen voorbij, maar er was altijd iets mis. Of ze stonden op marktplaats en werden voor belachelijk weinig geld en met te mooie beloftes aangeboden of ze kwamen met een stamboom en dat betekend al gauw €1000 euro exclusief. Ik realiseerde me dat een hond kopen altijd een gokje blijft. Een vriendinnetje van mij liet me een site van Nederlandse asiels zien en al gauw raakte ik verliefd op zo’n beetje alle honden. Ze waren stuk voor stuk afgedankt en als oud vuil aan de straat gezet. Dat wilde ik, ik wilde zo’n hond een beter leven bieden. Maar de honden waren veelal boven de twee jaar en dat durfde ik toch niet goed aan.

Ik heb verder gezocht en kwam op de site van Zalikas terecht. Bij hen had ik direct een goed gevoel. Op de site stond duidelijk uitgelegd wat ze precies doen en uit alles bleek dat ze niet zomaar een huis willen vinden voor de hondjes, maar een huis willen vinden waar de hondjes ook gelukkig worden en kunnen blijven. Al snel kwam ik de foto van Holly tegen. Een klein baby ijsbeertje van 6 maandjes met herder kleurtjes uit Bulgarije. Wij wilden graag een oud duitse herder maar vanwege de woonruimte leek ons dat geen goed idee. Deze mini variant leek daarom perfect voor ons. Ik heb contact gezocht via het intake formulier en kreeg vrijwel direct reactie terug. Ze wilden weten of ik wel voldoende thuis zou zijn en die vraag gaf me een goed gevoel. Ze gaven dus echt om het welzijn van dit hondje. Gelukkig waren wij de eersten die hadden gereageerd en we mochten haar als we wouden, gaan ophalen. Het was even wat geregel maar een paar dagen later hebben we haar uit België opgehaald. Ze was ten net twee dagen in Nederland.
Toen we in België aankwamen hadden ze haar (Holly) apart gezet, omdat iedereen haar wilde hebben. We kregen rustig de tijd om haar te bewonderen, vragen te stellen en een keuze te maken. Het was nog even moeilijk, want ik vond ze allemaal zo mooi en lief! Maar het voelde goed en dit bolletje wol namen we mee terug.

De beste keuze die we ooit hadden kunnen maken. Holly doet het super! Ze is een echt knuffelkont en heel nieuwsgierig. Ze kan met vrijwel alle honden goed overweg, is niet bang, kan alleen thuis zijn en is kerngezond. Holly was nog niet zindelijk toen we haar kregen, maar na een maand oefenen was dit ook geen probleem meer.
Nu een aantal maanden later is ze lekker aan het puberen en ontzettend ondeugend, maar echt op een leuke manier. Iedere dag lag ik me weer slap om haar gekke fratsen en ’s avonds komt ze lekker bij mij en mijn vriend liggen knuffelen. Ook hebben we twee cursussen met haar gevolgd, dit was echt heerlijk om te doen. Alles ging haar zo makkelijk af en ze was de beste van de groep. Nu kan ze lekker vrij rondrennen en daar genieten wij nog het allermeest van.

Via facebook heb ik af en toe nog contact met Danielle van Zalikas. Ze vindt het, anders dan veel fokkers, erg leuk om te zien hoe het met Holly en de andere hondjes gaat. Dat alleen al zegt toch al een heleboel.

Melissa

Holly-13 Holly-12 Holly-11 Holly-10 Holly-09 Holly-08 Holly-07 Holly-06 Holly-05 Holly-04 Holly-03 Holly-02 Holly-01