Een hond bij ons vandaan, hoe werkt dat ?

 

Een hond bij ons vandaan, hoe werkt dat ?

U heeft een hondje gezien waar u in geïnteresseerd bent! Belangrijk is om te weten voor nieuwe mensen hoe wij werken met aan vragen voor onze honden.
Voor al onze honden vragen wij u altijd een Intakeformulier in te vullen met informatie over uzelf, uw gezin, andere huisdieren, uw werk etc, m.a.w. alles wat van belang kan zijn voor de ‘juiste match’. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen maar i.v.m. de vele aanvragen soms is het fijn voor ons om ook alles nog eens op papier te hebben zodat onze medewerkers, indien nodig altijd de informatie even terug te kunnen lezen.

Tevens werken wij ook altijd op volgorde van binnenkomst van onze intakes, maar indien de belangstellende niet op korte termijn de uit gekozen hond komt bezichtigen dan zijn wij genoodzaakt om de volgende op de lijst te laten komen. Dit om wij onze honden voorop stellen en vooral met de aangekomen pups i.v.m gewenning een snelle plaatsing altijd het beste vinden voor hun.

Met herplaats honden werken wij anders maar dat wordt zo onder herplaatsers uit gelegd.

Nieuw transport

Indien er een nieuwe transport komt vanuit Animal Rescue Sofia richting Zalikas komen de honden op 1 locatie aan en zijn dan ook alleen dan nog daar te bezoeken. We gaan van te voren de hondjes promoten op alle kanalen die wij bezitten.
U heeft vast op 1 van onze kanalen een leuk hondje gezien die dan nog moet aankomen in Nederland. Dan komt u uit op onze website en daar staat ook alle informatie van de hondjes op die wij bezitten op dat moment en ook alle foto’s die wij krijgen vanuit Bulgarije.

Wij vragen elke belangstellende om de intake voor de desbetreffende hond in te vullen want wij werken op volgorde van binnenkomst van deze formulieren. Maar bij het transport vragen wij dan ook indien u de eerste bent op de lijst of u aanwezig kunt zijn bij de aankomst van de honden.
Dit omdat de pups hoofdzakelijk al in een opvanggezin hebben gezeten en voor hun het beste is om gelijk door te gaan naar hun nieuwe baasje i.v.m gewenning etc.
Kunt u niet bij de aankomst zijn vragen wij u wel om dan dezelfde dag langs te komen anders zijn wij genoodzaakt om naar de volgende op de lijst te gaan.

In de praktijk blijkt ook vaak dat de belangstellende vaak voor een andere hondje gaan waar wel een click mee is dus u bent niet verplicht om een hond van uw keuze een warme mandje te bieden.  Maar dan kunnen wij wel verder met de volgende aanvraag voor de desbetreffende hond.
Mocht u wel een klik hebben met een hondje en u kunt deze niet gelijk mee nemen dan kan er eventueel na overleg en betaling op afspraak de hond later ophalen.

Wat als een hond niet gelijk een nieuw gezin heeft na het transport?

Al onze honden gaan na een transport naar 1 van onze opvang gezinnen die door heel Nederland zitten en zijn dan daar te bezoeken. I.p.v op de 1 locatie bij de aankomst van een nieuw transport. Dan kan het zijn dat u minder of (helaas) verder moet reizen om de voor u eerst keuze van een hond te kunnen bezoeken. Mocht u meerdere voorkeuren hebben dan kan het zijn dat deze op verschillende adressen verblijven. Hier kunnen wij helaas niets aan doen en soms kunnen wij ook uw voor keur bij een opvang gezin dichterbij plaatsen maar daar kunnen wij niet altijd aan voldoen.

Wij hebben ook nog herplaats honden die een baasje zoeken. 

Wij bezitten ook enkele herplaats honden die weer opnieuw een lief baasje zoeken met soms wat geduld maar met veel begrip voor hun. Deze honden worden om diverse redenen weer terug geplaatst bij ons en hun informatie staat bij hun eigen pagina. Wij zoeken dan ook geschikte baasjes die een hond oprecht een kans willen geven.
Mocht u denken dat u geschikt bent voor 1 van onze herplaats honden dan nemen wij hier graag de tijd voor om te kijken of er een match is. Maar we geven NOOIT gelijk de herplaats hond mee aangezien wij vinden dat beide partijen even moeten bedenken of het wel de juiste match is. Want wij willen niet dat deze honden blijven verplaatsen .

 AL ONZE HONDEN WORDEN MET EEN VEILIGHEID TUIG* GEPLAATST .   EN RADEN WIJ U AAN OM EEN BENCH VOOR IN DE AUTO MEE TE NEMEN I.V.M DE VEILIGHEID VAN ONZE HONDEN.

 

* veiligheidstuigen zijn bij ons beschikbaar en te koop.