Dagboek van een opvanghond – Julie deel 2 Posted juli 31, 2019 by Zalikas

Off

Julie is er alweer bijna 2 weken. En wat doet ze het goed! Het is een heerlijk hondje om er bij te hebben. In huis rustig en braaf, buiten lekker speels en enthousiast. Wandelen vind ze fantastisch, en met het warme weer vond ze zwemmen ook helemaal het einde. Lekker spelen met de aanwezige eigen honden vind ze ook hartstikke leuk. Naar onbekende mensen is ze wat onzeker, maar wanneer ze genegeerd wordt gaat ze wel even snuffelen. Andere honden vind ze in eerste instantie ook spannend, maar ook daarvoor geld, even snuffelen en dan is het al snel best.

Ze heeft aan Sam een grote vriend gevonden, ze doet alles wat hij ook doet. Plassen met haar poot omhoog bijvoorbeeld… Maar ook, zijn bench inpikken, want die ligt natuurlijk véél beter als die van haar zelf.

Helaas is er nog helemaal geen interesse in Julie, daar snap ik nou echt niets van. Het is zo’n leuk, lief, zachtaardig hondje. Oke, je moet, zeker in het begin, niet al te veel van haar verwachten, maar eenmaal gewend is ze echt superleuk. Wanneer ik thuis kom uit het werk staat ze samen met de rest te springen, blij blij blij. Ook wil ze wel een aaitje, en krijg ik af en toe een lik. Hoe meer ze went, hoe beter dit gaat. Ook eten drinken en haar behoefte doen is totaal geen probleem meer. Ze plast ondertussen overal, niet meer alleen op haar vaste plekje in het bos. In huis is ze volledig zindelijk, ook als ik aan het werk ben. Ze loopt dan gewoon los in huis tussen de andere honden, dit levert geen problemen op.