Een hond adopteren, hoe werkt dat ?

Een hond adopteren, hoe werkt dat ?

U heeft een hondje gezien waar u in geïnteresseerd bent! Belangrijk is om te weten, voordat u gaat reageren, dat de honden die via Zalika’s hondenopvang worden aangeboden, uit verschillende landen komen. Soms uit het asiel, soms uit een gezin, elke hond is anders, daarom is het uiterst belangrijk alle informatie die van de betreffende hond aanwezig is, eerst goed te lezen.
In principe verblijven alle honden in een opvanggezin in Nederland. Die locatie staat altijd netjes aangegeven op de website en in de advertenties. Maar op de website staan onder “ter adoptie / verwacht” ook honden die nog niet in Nederland zijn maar wel gereserveerd kunnen worden. Deze honden komen in de komende maanden ook naar Nederland. Als iemand geïnteresseerd is in één van deze honden, kan die wel besproken worden en kunnen we die hond met voorrang naar Nederland laten komen. Voor honden die al bij een opvang in Nederland zitten, kunt u natuurlijk een afspraak maken om naar de hond te komen kijken.

Alvorens deze afspraak te maken, vragen wij u altijd een Intakeformulier in te vullen met informatie over uzelf, uw gezin, andere huisdieren, uw werk etc, m.a.w. alles wat van belang kan zijn voor de ‘juiste match’. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen, maar i.v.m. de vele aanvragen soms, is het fijn voor ons, ook alles nog eens op papier te hebben, zodat onze medewerkers, indien nodig, altijd de informatie even terug kunnen lezen.

Wanneer de afspraak met u is gemaakt, wordt er tijdens uw bezoek met u overlegd of dit voor u de geschikte hond is, of er inderdaad een klik tussen u en de hond is en u het juiste baasje voor deze hond bent. Is dat allemaal positief, dan kunt u de hond gelijk meenemen of (bij uitzondering) in overleg met de opvang, de hond wat later ophalen. In het belang van de hond echter, willen we die zo snel mogelijk een goed huis bezorgen. Het is tegenover de hond nl. niet eerlijk hem langer te laten zitten, zeker niet als er meerdere potentiële baasjes zich hebben gemeld en er op dat moment ook nog andere honden zijn die dringend een opvanggezin zoeken. Hoe langer hij bij ons is, hoe meer hij zijn opvangadres als zijn thuis gaat zien en dat is geen goede ontwikkeling. We verwachten dan ook dat u daar in elk geval op voorbereid bent en minimaal een hondenriempje bij u heeft.

Daarna wordt er door u en de opvang in tweevoud een adoptie overeenkomst ondertekend (klik hier voor overeenkomst) , één exemplaar voor u en één voor Zalika’s hondenopvang. Ook vragen we u de tekst ‘wat u allemaal moet weten voor u een hond bij ons adopteert’ (klik hier voor tekst) te lezen en ook te ondertekenen voor akkoord. Dit wordt samen met uw contract bewaard in uw dossier bij Zalika’s Opvanghonden. De kosten voor een hond zijn bij ons gemiddeld € 275,-
Deze dienen ter plaatse of eerder te worden overgeboekt op ons rekeningnummer ING bank NL62 INGB 0005 4310 98 t.n.v. D.R. Kalshoven te Alphen aan de Rijn t.g.v. Opvanghonden of (bij uitzondering) contant betaald. Elke hond is volledig gevaccineerd naar leeftijd, inclusief de Rabiës enting wanneer hij uit buitenland komt, en ouder is dan 15 weken, en twee keer met de algemene cocktail. Als hiervan afgeweken is, wordt de adoptant hiervan met de reden(en) op de hoogte gesteld.

Elke hond is in het land van herkomst behandeld voor wormen, vlooien en teken.
Elke hond heeft ook een microchip, die nog niet geregistreerd is en door de adoptant zo snel mogelijk op zijn/haar naam geregistreerd dient te worden via bijv. de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG)

11738 Totaal aantal bezoekers 10 Bezoekers vandaag