Een hond adopteren, hoe werkt dat ?

 

Een hond adopteren, hoe werkt dat ?

U heeft een hondje gezien waar u in geïnteresseerd bent! Belangrijk is om te weten voor nieuwe adoptanten hoe wij werken met aan vragen van onze adoptiehonden. Voor al onze honden vragen wij u altijd een Intakeformulier in te vullen met informatie over uzelf, uw gezin, andere huisdieren, uw werk etc, m.a.w. alles wat van belang kan zijn voor de ‘juiste match’. Natuurlijk kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen maar i.v.m. de vele aanvragen soms is het fijn voor ons om ook alles nog eens op papier te hebben zodat onze medewerkers, indien nodig altijd de informatie even terug te kunnen lezen. Tevens werken wij ook altijd op volgorde van binnenkomst van onze intakes, maar indien de adoptant niet op korte termijn komt bezichtigen dan zijn wij genoodzaakt om de volgende op de lijst te laten komen. Dit om wij onze honden vooropstellen en vooral met de aangekomen pups i.v.m gewenning een snelle plaatsing altijd het beste vinden voor hun. Met herplaatsbare honden werken wij anders maar dat wordt zo onder herplaatsters uit gelegd.

Nieuw transport

Indien er een nieuwe transport komt vanuit Animal Rescue Sofia richting Zalikas komen de honden op 1 locatie aan en zijn dan ook alleen dan nog daar te bezoeken. We gaan van te voren de hondjes promoten op alle kanalen die wij bezitten. U heeft vast op 1 van onze kanalen een leuk hondje gezien die dan nog moet aankomen in Nederland. Dan komt u uit op onze website en daar staat ook alle informatie van de hondjes op die wij bezitten op dat moment en ook alle foto’s die wij krijgen vanuit Bulgarije. Wij vragen elke belangstellende om de intake voor de desbetreffende hond in te vullen want wij werken op volgorde van binnenkomst van deze formulieren. Maar bij het transport vragen wij dan ook indien u de eerste bent op de lijst of u aanwezig kunt zijn bij de aankomst van de honden. Dit omdat de pups hoofdzakelijk al in een opvanggezin hebben gezeten en voor hun het beste is om gelijk door te gaan naar hun nieuwe baasje i.v.m gewenning etc. Kunt u niet bij de aankomst zijn vragen wij u wel om dan dezelfde dag langs te komen anders zijn wij genoodzaakt om naar de volgende op de lijst te gaan. In de praktijk blijkt ook vaak dat adoptanten vaak voor een andere hondje gaan waar wel een click mee is dus u bent niet verplicht om een hond te adopteren maar dan kunnen wij wel verder met de volgende aanvraag voor de desbetreffende hond. Mocht u wel een click hebben met een hondje en u kunt deze niet gelijk mee nemen dan kan er eventueel na overleg en betaling van het adoptie geld op afspraak de volgende dag de hond ophalen.

Wat als een hond niet gelijk geadopteerd wordt bij een transport?

Al onze honden gaan na een transport naar 1 van onze opvang gezinnen die door heel Nederland zitten en zijn dan daar te bezoeken. I.p.v op de 1 locatie bij de aankomst van een nieuw transport. Dan kan het zijn dat u minder of (helaas) verder moet reizen om de voor u eerst keuze van een hond te kunnen bezoeken. Mocht u meerdere voorkeuren hebben dan kan het zijn dat deze op verschillende adressen verblijven. Hier aan kunnen wij helaas niets aan doen en soms kunnen wij ook uw voor keur bij een opvang gezin dichterbij plaatsen maar daar kunnen wij niet altijd aan voldoen.

Wij hebben ook nog herplaatsbare honden die een baasje zoeken. 

Wij bezitten ook enkele herplaatsbare honden die weer opnieuw een lief baasje zoeken met soms wat geduld maar met veel begrip voor hun. Deze honden worden om diverse redenen weer terug geplaatst bij ons en hun informatie staat bij hun eigen pagina. Wij zoeken dan ook geschikte baasjes die een hond oprecht een kans wil geven. Mocht u denken dat u geschikt bent voor 1 van onze herplaatsbare honden dan nemen wij hier graag de tijd voor om te kijken of er een match is. Maar we geven NOOIT gelijk de herplaatsbare hond mee aangezien wij vinden dat beide partijen even moeten bedenken of het wel de juiste match is. Want wij willen niet dat deze honden blijven herplaatsen .

MOCHT U EEN HOND BIJ ONS ADOPTEREN RADEN WIJ ALTIJD EEN GOED PASSENDE TUIG EN EEN BENCH AAN I.V.M DE VEILIGHEID VAN ONZE HONDEN. 

 

15253 Totaal aantal bezoekers 8 Bezoekers vandaag